-2 april 2024-

België kiest Exail’s R7 ROV’s
om zijn EOD* capaciteiten te vergroten

* EOD: Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

De Belgische Defensie heeft zes R7 Remotely Operated Vehicles (ROV’s) besteld bij Exail. Dit ultramoderne onderwatervoertuig zal een cruciale rol spelen in het verbeteren van de capaciteiten van de Belgische strijdkrachten voor het inspecteren en verwijderen van explosieven onder water (EOD), het beveiligen van havens, kustgebieden, schepen en belangrijke infrastructuren.

“We willen de Belgische Defensie bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons stellen door de R7 ROV te kiezen. Deze order van een land dat bekend staat om zijn expertise in onderwateroperaties, bevestigt de capaciteiten van de R7 voor de bescherming van kritieke infrastructuur, explosievenopruiming en inspectiemissies tot 300 meter diepte.” zegt Nicolas Astruc, Managing Director van ROV bij Exail.

“De introductie van ROV R7’s bij de Belgische Marine betekent een belangrijke vooruitgang in de bescherming van de Belgische wateren; voor onderwater explosievenopruiming (EOD) inspectie en verwijdering, beveiliging van havens, kustgebieden, schepen en belangrijke infrastructuren. Dit initiatief toont het engagement van de Marine om haar capaciteiten voortdurend te verbeteren en de veiligheid van zowel haar personeel als de omgeving waarin ze werken te garanderen.” De Belgische Defensie.

De R7 ROV is een kostenefficiënt, compact en veelzijdig Remotely Operated Vehicle dat gemakkelijk kan worden ingezet en bediend vanaf kleine boten zoals RHIBs of vanaf de wal. Deze geavanceerde ROV kan gemakkelijk een robotarm en verschillende payloads bevatten, waardoor het een veelzijdige robot is die een breed scala aan missies kan uitvoeren.

Voor EOD-neutralisatiemissies draagt de R7 een speciale payload die is uitgerust met een neutralisatielading. De zeer nauwkeurige positionering wordt gegarandeerd door de ingebouwde INS, DVL- en USBL-sensoren van de R7. Daarnaast is de ROV uitgerust met een multibeam sonar en een Orphie 12S camera voor nauwkeurige detectie en identificatie van doelen in de meest uitdagende omstandigheden.

De R7 wordt aangedreven door 7 schroeven

Foto’s © Georges Janssens – Exail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *