• 11 januari 2024
  • Beslissing van Raad van State

De overeenkomst met Aqualiner als uitbaters van de Waterbus in Antwerpen verliep op 31 december 2023. Het Agentschap MDK had hiervoor een nieuwe gunning uitgeschreven en de combinatie cv Brabo Haven-loodsen en Bootlieden en nv XO Boating Belgium werden de overnemers.

Aqualiner ging hier echter voor in beroep bij de Raad van State waardoor de wissel van uitbating werd uitgesteld tot 31 maart 2024. Zopas heeft de Raad van State beslist dat het beroep niet ontvankelijk is.

RAAD VAN STATE
Gunning opdracht inzake de exploitatie van ‘De Waterbus’ te Antwerpen – schorsing afgewezen

Bij arrest nr. 258.403 van 11 januari 2024 verwerpt de Raad van State de vordering tot schorsing die was ingesteld door de bv Aqualiner tegen de beslissing van de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken van 24 november 2023 om de overheidsopdracht ‘Personenvervoer over het water in en rond Antwerpen’ via de exploitatie van ‘De Waterbus’ te gunnen aan de combinatie cv Brabo Haven-loodsen en Bootlieden en nv XO Boating Belgium.

De Raad van State is van oordeel dat de verzoekende partij op het eerste gezicht niet aantoont dat er sprake is van een belangenconflict of valse verklaringen op grond waarvan de gekozen inschrijver had moeten worden uitgesloten. Ook is de Raad van State van oordeel dat op het eerste gezicht niet blijkt dat de gekozen inschrijver niet had mogen worden geselecteerd of dat diens offerte substantieel onregelmatig had moeten worden verklaard wegens een abnormaal lage totaalprijs.

(11/01/2024)

De nieuwe uitbater zal ook het personeel en de boten (6 + 2 reserve) overnemen. De nieuwe uitbating loopt over een termijn van 8 jaar met een optie tot verlenging van 7 jaar.

In het arrest leest men ook een ganse passage over een mogelijk belangenconflict omdat een CEO van één van de nieuwe uitbaters voorheen een een leidende functie had bij de officiële instanties. Dit werd ook afgewezen.

Voormalige voorlopige steiger voor halte van de waterbus in Kallo

foto’s © Georges Janssens

Ook in FLOWS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *