– 21 februari 2024 – foto vlnr: Aleksander Askeland (CFO), Ina Reksten (CEO) and Richard Engelhart Bjercke (CCO) –

Yara International – provider van groene oplossingen – gaat voort onder een nieuwe merknaam en onthult een nieuw management bij Manta Marine Technologies.

Manta Marine Technologies, voorheen bekend als Yara Marine Technologies (YMT), onthult haar nieuwe merk en beleidssteam, na de recente overname door het in Genève gevestigde Okapi Supply Trading Advisory SA. Deze veranderingen luiden een nieuw tijdperk in voor het bedrijf, dat van plan is zijn bestaande klantenrelaties en sterke productportfolio uit te breiden om de maritieme industrie te helpen haar doelstellingen op het gebied van broeikasgasemissiereductie te behalen.

Het team van Manta Marine Technologies wordt nu geleid door CEO Ina Reksten, die eerder werkzaam was als Deputy CEO en Chief Operating Officer. Scheidend CEO Dr. Thomas Koniordos is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur, terwijl voormalig Chief Sales Officer Aleksander Askeland de nieuwe CFO wordt en Richard Engelhart Bjercke de nieuwe CCO.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Manta Marine Technologies, met Ina aan het roer van het nieuwe managementteam, zal blijven uitblinken in het bevorderen van duurzame oplossingen voor de maritieme industrie,” aldus Mohamed J. Ndao, CEO van de nieuwe eigenaar Okapi Supply Trading Advisory SA. “Al onze producten, zoals FuelOpt en walstroomoplossingen, staan bekend om hun vermogen om schepen groener te maken. Ons nieuwe team zal voortbouwen op dit succes en ervoor zorgen dat we onze sector dichter bij een koolstofarme en -vrije toekomst brengen.

Ina Reksten, de nieuw benoemde CEO, legt uit: “Door deel uit te maken van de Okapi-familie kunnen we onze klanten efficiëntere en effectievere oplossingen bieden voor groene activiteiten.

Naast de ontwikkeling van toekomstige maritieme technologieën zoals windaandrijving, zullen we onze klanten blijven ondersteunen met lifecycle services en dezelfde hoge kwaliteitsprestaties in bestaande producten blijven garanderen. Onze belofte is om voorop te lopen op het gebied van maritieme technologieën om de maritieme industrie te helpen de broeikasgasdoelstellingen van de IMO te halen.

Manta Marine Technologies zal haar portfolio van producten en diensten presenteren op haar nieuwe website www.mantamarine.no. Dit omvat het voortstuwingsoptimalisatiesysteem FuelOpt, het geavanceerde prestatiebeheer- en rapportagesysteem Fleet Analytics, het cloudgebaseerde AI-ondersteuningssysteem RoutePilot AI en walstroominstallaties voor schepen. Daarnaast ondersteunt FuelOpt ook windondersteunde voortstuwing die het vermogen optimaliseert en de brandstofprestaties registreert op schepen met zeilen, rotoren, vliegers en vleugels.

MEER NIEUWS


Yara Marine levert technologieën voor een groenere maritieme industrie.

Sinds 2010 loopt Yara Marine Technologies voorop in het terugdringen van maritieme emissies en werkt het nauw samen met scheepseigenaren, werven en scheepsarchitecten als partners in het streven naar duurzame scheepvaart.

Vandaag de dag biedt Yara Marine een uitgebreid portfolio van baanbrekende groene technologieën, variërend van SOx-scrubbers en oplossingen voor scheepsoptimalisatie (Route Pilot AI, FuelOpt en Fleet Analytics) tot kant-en-klare walstroomoplossingen en het geavanceerde windondersteunde voortstuwingssysteem WindWings.

Het hoofdkantoor van Yara Marine Technologies is gevestigd in Oslo, Noorwegen, met vestigingen in Zweden, Polen en China.

Ga voor meer informatie naar www.yaramarine.com of volg Yara Marine Technologies op LinkedIn.
Manta Marine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *