– Hinder op de Groenendaallaan in augustus –

Vanaf donderdag 15 augustus om 6.00u ’s ochtends sluit de Groenendaallaan volledig ter hoogte van de Bermstraat en Columbiastraat. Tot zondagavond 18 augustus werken we hier het nieuwe kruispunt af.

  • In beide rijrichtingen is hier geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. Ook de Bermstraat en Columbiastraat zijn afgesloten.
  • Fietsers en voetgangers kunnen langs beide zijden van de Groenendaallaan de werken passeren. Ook de oversteek ter hoogte van het Total tankstation blijft beschikbaar.

Dankzij het nieuwe kruispunt aan de Bermstraat kan je deze in beide rijrichtingen in- en uitrijden. Zo garanderen we de bereikbaarheid van de bedrijvenzone én verbeteren we de verkeersveiligheid op de Groenendaallaan.

Lees meer over de werken aan de Bermstraat

Op 26 augustus bereiken we met de bouw van de Bypass de Groenendaallaan. In het huidige fietspad bouwen we één van de pijlers voor deze tijdelijke snelweg. Om fietsers en voetgangers steeds een veilige doorsteek te bieden, verleggen we eerst het dubbelrichtingsfietspad en voetpad richting de werf. Om dit te kunnen uitvoeren, verplaatsen we fietsers en voetgangers tot midden september – plaatselijk – naar de rechterrijstrook van de Groenendaallaan richting Merksem.

De Lijn vernieuwt vanaf 19 augustus ook de tram-busbaan ter hoogte van de Lambrechtshoekenlaan. De middenberm is hierdoor afgesloten. Tot begin oktober gelden er omleidingen via de doorsteek naar oprit Merksem en de Ingenieur Menneslaan.

Lees meer over de werken voor de bouw van de pijler

Vernieuwing afrit Kruibeke vanaf 19 augustus

Vanaf maandag 19 augustus vernieuwen we afrit 16 Kruibeke aan de E17 voor verkeer vanuit de richting Antwerpen. Om de afrit te vernieuwen moeten we deze volledig afsluiten. De werken duren tot begin september. Tijdens deze afsluiting leiden we om via complex 15 Haasdonk. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van deze afsluiting ook gebruik om de verkeerslichten ter hoogte van de Krijgsbaan aan te passen.

Lees meer over de werken

foto © Oosterweelverbinding – meegedeeld