– Een sterker kader voor academische samenwerking tussen Koninklijke Militaire School en Antwerp Maritime Academy –

Brussel 4 september 2024 – foto’s © KMS –

Vandaag is in Brussel een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Koninklijke Militaire School (KMS) en Antwerp Maritime Academy (AMA) beklonken. De overeenkomst werd ondertekend door Yves Dupont, Divisieadmiraal KMS en Dr. Rowan Van Schaeren, algemeen directeur AMA en zal een kader bieden voor toekomstige samenwerkingen en projecten tussen beide onderwijsinstellingen.

Tot nu toe werd er door de instellingen al nauw samengewerkt. Zo volgen jaarlijks verschillende KMS-studenten reeds de maritieme opleiding aan de AMA. Hoewel beide hogescholen een unieke finaliteit hebben, is de ambitie er om kennisdeling breder uit te werken.

 “Er zijn heel wat raakvlakken waar we elkaar vanuit onze eigenheid en expertise kunnen versterken. Denk aan thema’s als veiligheid op het water of automatisering van schepen.” licht Rowan Van Schaeren toe. “De samenwerking zal zich niet beperken tot onderwijs alleen. Ook op vlak van ons onderzoek en onze dienstverlening zullen we, waar relevant, de handen in elkaar slaan.”

“Beide instellingen delen een sterke focus op de buitenwereld,” aldus Divisieadmiraal Yves Dupont. “De zee is een prachtige, maar uitdagende omgeving – typische eigenschappen van de militaire omgeving. Onze instellingen gebruiken vergelijkbare technologieën, en door onze krachten te bundelen, zullen we elkaar versterken en onze gemeenschappelijke doelen beter kunnen bereiken.”

Divisieadmiraal Yves Dupont & Dr. Rowan Van Schaeren

Over de Koninklijke Militaire School
https://www.rma.ac.be/nl
https://www.linkedin.com/school/royal-military-academy-belgium

Over Antwerp Maritime Academy / Hogere Zeevaartschool
www.amacademy.be
https://be.linkedin.com/school/antwerp-maritime-academy/