– STCW-trainingen voor maritiem opleidingscentrum in Pointe-Noire –

Samenwerking Antwerp Maritime Academy
en SERVTEC Congo-Brazzaville.

Vanuit de Training & Consultancy-tak van Antwerp Maritime Academy zullen vanaf juni 2024 maritieme trainingen voorzien worden, samen met het Congolese SERVTEC. Als serviceprovider kunnen er op deze manier Internationale STCW-certificaten worden uitgereikt in de regio West-Afrika met name in Pointe-Noire (Congo-Brazzaville).

Rowan Van Schaeren, algemeen directeur Antwerp Maritime Academy, licht toe: “De samenwerking biedt kans om onze maritieme expertise internationaal ter beschikking te stellen. Wereldwijd is de vraag naar kwalitatief opgeleid maritiem personeel groot. Antwerp Maritime Academy heeft de knowhow en opleidingscapaciteit om ook in andere landen ondersteuning te bieden en trainingen uit te rollen.

Net zoals we de kwaliteit borgen van onze opleidingen en trainingen op onze campussen te Antwerpen doen we dit voor de internationalisering van onze expertise. Voor ons als Vlaamse Hogeschool is dit een eerste grote overzeese samenwerking. Het is de logische volgende stap in de versterking van onze internationale reputatie en positionering.

SERVTEC heeft reeds een bewezen track-record zowel op het vlak van maritieme trainingen als HR-services in de West-Afrikaanse regio. Samen met hen kijken we ernaar uit om de maritieme
dienstverlening verder uit te bouwen.”

Over SERVTEC
https://www.servtec-congo.com/
https://www.linkedin.com/company/servtec-congo/

Over Antwerp Maritime Academy
https://www.amacademy.be
https://be.linkedin.com/school/antwerp-maritime-academy/