– Het grootste gratis technologie-evenement aan de kust –

Voor de vijfde keer op rij opent de Belgische Marine haar deuren voor het grote publiek met het spectaculaire Navy TechnoFest, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste gratis technologie-evenement van het land.

Activiteiten en Zones

Drone races…

Belgian Navy Drone Race
Laat je verrassen door de snelheid van drones tijdens de ‘Belgian Navy Drone Race 2024’ en test je pilootskills door zelf een drone te besturen. De spannende finales vinden zondagmiddag plaats, gevolgd door de prijsuitreiking om 17.00 uur. Ontdek ook de toepassingen van drones en andere telegeleide toestellen tijdens diverse demonstraties.

Underwater Village
Verken de wereld van onderwatertechnologie met indrukwekkende demonstraties van dotOcean, dat geavanceerde besturingssystemen voor autonome navigatie levert. Samen met partners zoals GeoXYZ en de Port of Antwerp-Bruges tonen ze de toekomst van maritieme technologie.

Technoville
Ontdek de nieuwste maritieme technologieën via virtuele tochten met VR en AR en ontmoet innovatieve bedrijven. Laat je verrassen door wetenschappelijke doorbraken op het gebied van defensie en veiligheid.

Game Ville en Playducation Ville
Voor de jongere bezoekers zijn er interactieve activiteiten, zoals games en het bouwen van futuristische marineschepen met LEGO.

Schepen bezoeken
Bezoek verschillende schepen, waaronder een mijnenbestrijdingsvaartuig en het fregat Louise-Marie, dat op zondag toegankelijk is en kort daarna vertrekt voor een NAVO-missie. De Zeemeeuw zal voor de laatste keer rondvaarten maken in de militaire haven voordat het schip na het weekend uit de vaart wordt genomen.

Contact
Meer info? www.belgiannavyevents.be
Adres: Marinebasis Zeebrugge
Graaf Jansdijk 1 – 8380 Zeebrugge

Foto’s © Georges Janssens