– Flanders Inverstment & Trade –

Volgende oproep Starterspakket Internationalisering

Op 25 september 2024 lanceert Flanders Investment & Trade om 10.00 u een nieuwe  oproep voor de Starterspakketten Internationalisering. Deze eenmalige subsidie van 9.000 euro is gericht op startende exporteurs die inzetten op de realisatie van hun exportambities en nog nooit eerder financiële steun van FIT ontvangen hebben.

Exporteren loont

Uw horizon verruimen: logisch dat u er wat koudwatervrees bij voelt in deze onzekere tijden. Het buitenland biedt ondernemers heel wat kansen en mogelijkheden, ook buiten Europa bevinden zich snelgroeiende afzetmarkten, waar u uw vleugels kunt uitslaan. Om u extra vertrouwen en financiële mogelijkheden te geven, lanceert FIT daarom opnieuw het Starterspakket Internationalisering. Wil u met uw innovatieve producten of diensten uw kansen verzilveren in het buitenland en ontving u nog nooit eerder een FIT-subsidie? Maak dan zeker gebruik van dit starterspakket internationalisering. 

Populaire oproepWacht dus niet te lang 

Maximaal 120 (startende) exporteurs kunnen hun kandidatuur indienen voor een starterspakket van 9.000 euro. We mikken hiermee vooral op Vlaamse KMO’s met innovatieve producten en diensten die al een exportstrategie ontwikkeld hebben en deze omzetten naar de praktijk.

Alleen exporteurs die nooit eerder een subsidie van FIT ontvangen hebben, kunnen hun kandidatuur indienen. De goedgekeurde aanvragen krijgen naast de forfaitaire subsidie ook een beperkt coaching- en begeleidingstraject via het FIT-network, zowel in Vlaanderen als in het buitenland.  U kunt nu ook al de hulp inroepen van onze regionale trade managers bij de voorbereiding van uw aanvraag. De subsidieoproep loopt van 25 september 2024, vanaf 10.00 u, tot en met 30 september 2024 om 17.00 u. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 120 aanvragen ingediend worden. Zodra dit aantal bereikt is, sluit de oproep vroegtijdig .

Een selectiecommissie beoordeelt de ingediende dossiers aan de hand van een wegings- en scoretabel, en selecteert de beste dossiers. Zit u in de selectie, dan betalen we u de subsidie uiterlijk 60 kalenderdagen na de goedkeuringsdatum uit.

Subsidie aanvragen via myfit

De subsidie voor het starterspakket kan enkel digitaal aangevraagd worden, via je account op myfit. Check op voorhand of toegang hebt tot het subidieluik van myfit.

Hulp nodig bij de opmaak van uw starterspakket?  Kom dan naar de Flanders International Business Convention op 5 en 6 november en ga voor de novemberoproep !

Komt de september oproep nog te vroeg? Weet u niet hoe te beginnen aan uw aanvraag ? Kom dan naar de Flanders International Business Convention op 5 en 6 november in de Skyhall van Brussels Airport. Dit evenement is dé kans om te netwerken, inspiratie op te doen en advies te krijgen over internationaal ondernemen.

Bezoek de verschillende FIT-desks en krijg onmiddellijk hulp van onze experts om uw subsidieaanvraag snel en effectief op te stellen.

U kunt er ook bij ons terecht om uw aanvraag voor de novemberoproep van het starterspakket te bespreken. Die oproep start op 13 november 2024 om 10.00 u en sluit op 14 november 2024 om 17.00 u. In de novemberoproep is het aantal aanvragen beperkt tot 45.

Meer info? 
Heeft u nog vragen, check de subsidiepagina van FIT of neem gerust contact op met een regionale Trade Manager via customerservicedesk@fitagency.be of +32 2 504 87 11
U kan eventueel ook contact opnemen met de dienst subsidies via subsidies@fitagenc