1 – SASOL SOLAR CHALLENGE

– Dag 1 – 13/09/2024 – Verslagen van het Innoptus Solar Team in Zuid Afrika –

Het is eindelijk zover! Vanochtend zijn we gestart aan de Sasol Solar Challenge, een zonnewagenwedstrijd van acht dagen door Zuid-Afrika. Door een sterke samenwerking kon de zonnewagen vlot door het hectische Zuid-Afrikaanse verkeer geloodst worden. We sluiten dan ook de dag af als leiders van het klassement. We konden namelijk de meeste kilometers afleggen maar kwamen te laat aan, waardoor we morgen 34 minuten zullen moeten stilstaan overdag. Spannend dus!

VLOTTE START

We mochten vanochtend als tweede starten na onze kwalificatieronde afgelopen woensdag. De zonnewagen had geen technische problemen waardoor we onze vooropgestelde strategie konden volgen. In totaal legden we vandaag 37 km meer af dan onze concurrenten uit Twente en Delft. Hierdoor komen we aan de leiding van het klassement. Desondanks kwamen we te laat aan op de avondstop en zullen we daardoor morgen 34 minuten moeten stilstaan.

ZUID-AFRIKAANSE VERKEER

Tijdens de wedstrijd rijden we op de openbare weg, tussen het verkeer. Dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Om er zeker van te zijn dat er geen kostbare tijd verloren gaat is de samenwerking binnen het team cruciaal. Door onder andere het timen van verkeerslichten zorgen we ervoor dat onze zonnewagen, de Infinite, steeds vlot kan doorrijden. Hierdoor moet de zonnewagen niet stoppen en gaat er zo weinig mogelijk tijd en energie verloren.

STRIJD DER LAGE LANDEN

De top 3 wordt momenteel gevuld door onszelf, het team uit Delft en het team uit Twente. De komende zeven dagen beloven een spannende strijd te worden. Na de eerste wedstrijddag is het verschil tussen de drie leidende teams miniem. De wedstrijd gaat nog een week door en er kan nog veel gebeuren in die tijd. De strategie die door de verschillende teams gevolgd wordt, zal hierbij een belangrijke rol spelen.

<terug>